ŽELI PONIŠTITI OPERACIJE

Bivša manekenka brenda Versace, 29-godišnja Jennifer Pamplona, potrošila je više od 600.000 dolara i prošla kroz više od 40 estetskih operacija kako bi ličila na Kim Kardashian, ali se pokajala te sada za "povratak na staro" izdvaja 120.000 dolara.

Jennifer Pamplona podvrgnula se više od 40 kozmetičkih procedura tokom 12 godina u pokušaju da oponaša reality zvijezdu - prije nego što je shvatila da njena sreća ipak ne zavisi od toga.

"Ljudi bi me zvali Kardashiankom i to je počelo da nervira", rekla je bivša manekenka rođena u Brazilu za Caters.

"Radila sam i studirala i bila poslovna žena. Radila sam sve te stvari i imala sva ta dostignuća u svom privatnom životu, ali sam bila prepoznata samo zato što sam izgledala kao dio porodice Kardashian", kazala je.

Pamplona je prvi put otišla pod nož 2010. godine kada je imala 17 godina. U to vrijeme, Kardashian je tek postajala poznata. Nakon prve operacije, Pamplona je brzo postala ovisna o operacijama zbog kojih je počela ličiti na reality zvijezdu.

Među više od 40 zahvata kojima se podvrgnula bile su tri rinoplastike i osam operacija na njenoj zadnjici, uključujući implantate i injekcije masti.

Njena transformacija u Kardashianinu dvojnicu brzo joj je pomogla da privuče međunarodnu pažnju.

Konačno, nakon godina, Pamplona je rekla da je shvatila da pati od tjelesne dismorfije i da želi da se vrati svom pravom izgledu.

U Istanbulu je pronašla doktora koji je rekao da joj može pomoći da se vrati prvobitnom izgledu.

"Unaprijed sam vidjela na računaru kako ću izgledati i bilo je kao da se preporađam", rekla je.
Međutim, Pamplona je pretrpjela komplikacije tokom operacije "detranzicije", rekavši da je "krvarila iz obraza" tri dana nakon što je dobila infekciju.

Nasreću, sada je na putu oporavka, ali konačni rezultati zahvata tek treba da se vide, s obzirom da i dalje ima jake otoke i modrice.