Cameron Diaz je na nedavnom gostovanju u podcastu Second Life otkrila da je skoro završila kao dilerica droge.

U ranim dvadesetima Diaz je godinu dana živjela u Parizu, gdje je pokušavala dobiti posao kao model.

“Bila sam tamo godinu dana, a nisam radila niti dana. Nikako nisam uspijevala naći posao. Dobila sam jedan posao, ali mislim da je to bio posao mule koja treba prenijeti drogu u Maroko”, ispričala je glumica u podcastu.

Dodala je da su je, kad je stigla na aerodrom u Maroko, pitali za sadržaj kofera koji je nosila, a koji nije bio njen, nego ga je dobila od “poslodavca”.

“Tad sam se prvi put zapitala: ‘Koji k**** je u ovom koferu?’ Ja sam ta plavokosa, plavooka djevojka u Maroku u devedesetima. Nosim pokidane traperice i cipele na platformu, kosa mi je spuštena… To nikako nije bilo sigurno.”

Rekla je da je potom objasnila osoblju da to nije njen kofer i da nema pojma čiji je. To je, napomenula je, izgovor koja “nikad ne bi upalio na današnjim aerodromima”.

Zaključila je kako je to bio jedini posao koji je dobila u Parizu. Srećom, nedugo nakon toga dobila je ulogu u filmu Maska (1994), a ta joj je uloga otvorila put za brojne druge holivudske angažmane.

Cameron Diaz je 2018. objavila da se povlači iz glume kako bi se posvetila drugim aspektima života, ali nedavno je objavljeno da bi trebala izaći iz glumačke penzije i glumiti u novom Netflixovom filmu Back in Action.