HIT NA TWITTERU

Obožavatelji Eurosonga na društvenim mrežama u popularnim objavama tvrde da su uočili nevjerovatnu sličnost između jednog od predstavnika Moldavije na ovogodišnjem takmičenju i slavnog glumca Adama Sandlera.

Moldavski predstavnik bila je grupa Zdob şi Zdub & Advahov Brothers koji su izveli svoju pjesmu "Trenuleţul", iako mnogi ljudi koji su ih gledali smatraju da je frontmen grupe bio niko drugi do prerušeni Sandler.

Pjesma kojom su se predstavili bila je lijepa promjena tempa u odnosu na spore balade kojima se nekoliko zemalja odlučilo predstaviti zbog čega je mnogim gledateljima postalo dosadno.

Mnogi korisnici društvenih mreža istaknuli su koliko im se činilo da se Sandler pojavio na bini Eurovizije nastupajući za Moldaviju.

Jedna je osoba napisala: "Ovaj tip je poput mješavine Adama Sandlera i Jakea Peralte iz Brooklyna 99."

"Jesmo li sigurni da glavni pjevač Moldavije nije samo prerušeni Adam Sandler?", upitao je drugi korisnik.

"Nisam znao da je Adam Sandler iz Moldavije i da je također učestvovao na Euroviziji", dodaje se u još jednom komentaru.

Ovo je zapravo treći put da se Zdob şi Zdub takmiče na Euroviziji, a prethodno su se pojavili 2005. i 2011. godine.

Moldavija se priključila takmičenju 2005. godine, završivši na šestom mjestu tokom događaja u Kijevu.

Tokom 2011. ponovno su nastupili u Dizeldorfu i potpuno prihvatili ludilo Eurovizije noseći šešire s vrtnim patuljcima dok je žena obilazila pozornicu na biciklu.

Kako bi razdrmali stvari, ove godine im se pridružio i folklorni duo Advahov Brothers koji su u miks unijeli violinu i harmoniku.

Iako to nije bilo sasvim dovoljno za pobjedu ove godine osvojili su 253 boda i završili na sedmom mjestu.