PREKRŠIO ETIČKI KODEKS

Slavni kanadski pjevač Justin Bieber našao se crnoj listi Ferrarija.

Ferrari je upisao Biebera na neslavnu listu osoba koje više nikada neće moći kupiti novi automobil iz Maranella. Pjevač je poznat po ekskluzivnim superautomobilima, a među njima su Ferrari LaFerrari, Fisker Karma, Ferrari 458 Italia i drugi.

Međutim, pop zvijezda je napravila grešku koja je u Ferrariju neoprostiva. U suštini, Bieber nije slijedio jasna pravila, odnosno nije poštovao etički kodeks na kojem insistira kompanija iz Maranella, tako da je zabrana konačna.

Pjevač je kupio Ferrari 458 Italia te ga je lakirao u Electric Blue plavu boju, a taj posao je za njega obavila ekipa iz West Coast Customsa. Također, postavio je široki body kit iz Liberty Walka, a njegova najveća i neoprostiva greška je to što je čak i Ferrarijev logo na njegovom automobilu urađen u plavoj boji.

Ferrari daje do znanja svakom kupcu da se "ne igra" s automobilom, tako da ne dopušta nedozvoljene modifikacije motora, nikakve modifikacije karoserije, a i za lakiranje automobila je potrebno dobiti dozvolu.

Još jedna Bieberova greška je to što je svoj plavi Ferrari prodao 2017. godine na aukciji i to manje od godinu dana nakon kupovine, što kompanija iz Maranella također ne dozvoljava.

Srećom po Biebera, ništa ga ne sprečava da kupi Ferrarijeve modele od drugih vlasnika.

Na Ferrarijevoj crnoj listi nalazi se starleta Kim Kardashian, kao i glumac Nicolas Cage.