O SKANDALU SE JOŠ PRIČA

Chris Rock po prvi put se oglasio na društvenim mrežama nakon skandala na dodjeli Oscara gdje je dobio šamar od kolege Willa Smitha, nakon što se našalio na račun njegove supruge, Jade Pinkett Smith.

Chris je na Instagram profilu podijelio promo sliku svoje najnovije turneje, "Chris Rock Ego Death World Tour", i najavio svoje sljedeće nastupe u Parizu, koji će se održati sredinom maja.

Njegovi obožavatelji nisu krili oduševljenje što se glumac napokon vratio na društvene mreže, a mnogi su se u komentarima osvrnuli i na spomenuti skandal.

''Volimo te, Chris!", "Dugo te nije bilo čovječe, drago mi je da si dobro", "Svi smo uz tebe Chris", neki su od komentara podrške.

Bilo je i onih koji su se našalili na račun šamara o kojem se još uvijek priča.

"Nadam se da nećeš u novom nastupu uvrijediti nečiju ženu", našalio se jedan pratitelj, a njegov komentar je pokupio preko stotinu lajkova.

Inače, Chris se na jednom od prethodnih nastupa osvrnuo na šamar.

"U redu sam. Dobro sam, i modrice su se uglavnom smirile", kazao je glumac kroz šalu.

Podsjećamo, Rock je dobio šamar nakon što se pred svima našalio na račun frizure Smithove supruge koja inače boluje od alopecije.

U međuvremenu, nakon povlačenja s Akademije, Will Smith je dobio i zabranu od iste da sudjeluje na svim njenim događajima, uključujući i Oscare, a glumac je, nakon javnog izvinjenja, tom prilikom priznao i da poštuje ovu odluku.

"Prihvaćam i poštujem odluku Akademije", rekao je u kratkoj izjavi.