NISU IH RAZMAZILI

Glumci Javier Bardem i Penelope Cruz jedan su od bračnih parova koji imaju stabilan brak te su, čini se, u njemu vrlo zadovoljni.

Upoznali su se prije 30 godina, a 12 su u braku u kojem su dobili sina Lea (11) i kćerku Lunu (8).

Mnogi slavni roditelji svoju djecu razmaze i dopuštaju im i daju sve što žele, no ne i njih dvoje.

Naime, Javier i Penelope odlučili su biti nešto stroži kada je riječ o odgoju djece.

Glumica je za CBS Sunday Morning rekla da su djeci zabranili da koriste društvene mreže dok ne napune 16 godina.

Iako se to u digitalno doba čini gotovo nemogućim, njima uspijeva.

- Ne postoji zaštita za njih, za mozak koji se još razvija i kako to utječe na način na koji vide sebe, kako je sve vezano uz bullying, toliko stvari koje se razlikuju od djetinjstva kakvo smo mi imali. Možemo ponekad gledati filmove ili neke crtiće. Kako da im ne dopustim da gledaju filmove? To su bili neki nevjerovatni trenuci sreće kad sam bila djevojčica - otkrila je glumica.

Cruz i Bardem upoznali su se 1992. na snimanju španskog filma "Jamón Jamón", a glumac je 2017. progovorio o prvom susretu sa ženom koja će jednog dana postati njegova supruga, priznajući da se "ništa romantično nije dogodilo" s dobrim razlogom - jer je Cruz tada bila maloljetna.

Ipak, ostali su u kontaktu, ali se nisu ponovo povezali sve dok nisu zajedno radili na setu filma Woodyja Allena iz 2007. "Vicky Cristina Barcelona".

Slavni par ove godine je nominiran za prestižnu filmsku nagradu Oscar - on za najboljeg glumca za ulogu Desija Arnaza u filmu "Being the Ricardos", a ona za ulogu Janis u filmu "Paralelne majke" Pedra Almodovara.

Izvor: Faktor