Na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence očarala je u najskupljoj haljini svih vremena. Iste godine Lawrence je bila zaštitno lice luksuzne francuske kuće Dior, pa ne čudi da je za jedan od najvažnijih trenutaka u svom životu odabrala upravo njihovu kreaciju.

U nezaboravnoj haljini vrijednoj četiri miliona dolara Jennifer Lawrence utjelovila je dramatičan i istovremeno sofisticiran glamur.

Nježno roza boja, decentni nakit i podignuta kosa bili su savršen recept za elegantni izgled koji modni kritičari i danas smatraju jednim od najboljih oskarovskih izdanja svih vremena.Haljinu je za Dior dizajnirao Raf Simons, koji je tom prilikom rekao da je haljinom zaokružio kolekciju te sezone. Lawrence je kasnije rekla da je haljinu probala samo jednom i da je to bilo to. Dodala je kako je izbjegavala upečatljive modne dodatke kako bi haljina bila u prvom planu, piše Zadovoljna.hr.

Dodjela Oscara iz 2013. ostat će zapamćena po najskupljem modnom izdanju, ali i po nezgodi koju je Jennifer doživjela kada se zaplela u prekrasnu voluminoznu suknju i pala na stepenicama preuzimajući Oscara u kategoriji za najbolju glumicu, i to za ulogu u filmu “Silver Linings Playbook”.

Neki smatraju da je upravo taj pad podigao vrijednost haljine zbog dodatnog emitiranja nezgodnog trenutka.

Bez obzira na nezgodu, uspješna saradnja Diora i Jennifer Lawrence rezultirala je trogodišnjim ugovorom vrijednim 15 miliona dolara, koji kaže da Jennifer na crvenom tepihu može nositi samo Dior.