NBC

Reper Snoop Dogg i pjevačica Kelly Clarkson bit će voditelji Natjecanja za pjesmu Amerike, nastalog po uzoru na Euroviziju.

Natjecanje će se prikazivati na američkoj mreži NBC. Početak showa je u ožujku, a veliko je finale predviđeno za 9. svibnja. Sudjelovat će izvođači, solisti, dueti ili grupe iz svih pedeset američkih saveznih država, s područja glavnog grada Washingtona i iz pet pridruženih američkih teritorija.

“Čast mi je što ću voditi Natjecanje za pjesmu Amerike sa svojom ‘sestricom’ Kelly Clarkson”, kazao je Snoop Dogg u pisanoj izjavi za medije. Clarkson je pobjednica prvog izdanja Američkog idola 2002. godine koja se razvila u jednu od najuspješnijih američkih pjevačica, s dva Grammyja i milijunima prodanih albuma.

“Velika sam zaljubljenica u koncept Eurovizije i oduševljena sam što taj glazbeni fenomen dolazi u Ameriku”, kazala je. “Uzbuđena sam što ću raditi sa Snoopom i ne mogu dočekati da vidim svaku državu i teritorij predstavljenu svojim izvođačem”.

Eurovizija je jedno od najvećih televizijskih događanja u svijetu. “Zamislite da je muzika olimpijski sport i da se natjecatelji iz cijelog svijeta okupe na natjecanju za zlatnu medalju. To je Eurovizija”, kazao je producent “Amerovizije” Anders Lenhoff u priopćenju.

“Natjecanje za pjesmu Amerike je natjecanje koje će se prikazivati na televiziji, a ne natjecanje stvoreno samo kako bi postalo televizijski show. Bit će otvoreno za sve muzičare, neovisno jesu li amateri ili već imaju ugovor s izdavačkom kućom. Niko nije isključen”, kazao je.

Autor: Index.hr