...

Luke Perry danas je trebao proslaviti 55. rođendan, međutim njegova prerana smrt prije dvije godine, šokirala je svijet. I njegove kolege iz serije Beverly Hills 90210, koja ih je proslavila, također su imali životnih poteškoća.

Američki glumac Luke Perry koji je preminuo prije dvije godine od posljedica moždanog udara, danas bi slavio 55. rođendan.

Starija publika najviše ga pamti kao jednog od glavnih likova u tinejdžerskoj hit seriji 'Beverly Hills 90210' 90-ih, a mlađa ga se publika vjerojatno više sjeća po ulozi trenera u Netflix-ovoj seriji 'Riverdale', piše Story.hr.

Uloga zločestog dečka Dylana McKaya, Perryja je proslavila najviše kod ženske publike, a njegov lik postao je fenomen pop kulture, jednako kao i njegovih kolega sa seta. ‘Beverly Hills 90210’ osim slave i popularnosti, donijela mu je i uloge u brojnim drugim projektima poput ‘Buffy, ubojica vampira’, ‘Peti element’, ‘Oz’ i ‘Riverdale’. U trenutku smrti Luke Perry doživljavao je renesansu svoje karijere uz Riverdale, ali i ulogu u filmskom hitu Quentina Tarantina, ‘Once Upon a Time’.

Njegova porodica potvrdila je glumčevu smrt par dana nakon što je doživio moždani udar te je hospitaliziran proveo nekoliko dana u komi. Uz njega je u posljednjim trenucima bila zaručnica Wendy Madison Bauer, kao i djeca Jack i Sophie. Nakon njegove prerane smrti, producenti Riverdalea u izjavili su da je Luke bio 'očinska figura i mentor mladim glumcima, neizmjerno darežljiv i pun ljubavi i ljubaznosti za sve.'

Perryjeva prerano završen život potaknuo je rasprave o navodnom 'prokletstvu' glumaca iz serije koja ih je proslavila.

Shannen Doherty tako se već godinama bori s rakom dojke, koji joj se 2017. vratio u agresivnom obliku, a nedavno je objavila i fotografije bez kose nakon tretmana kemoterapijom. Ona i Luke svakako su imali najteže sudbine, dok se ostatak glumačke postave susreo s financijskim poteškoćama i sukobima sa zakonom, višestrukim rastavama, bitkama za skrbništvo i teškim prometnim nesrećama, ali i zdravstvenim problemima.

Tori Spelling suočila se s velikim finansijskim poteškoćama, iako je odrasla u bogatstvu i nakon očeve smrti dobila nasljedstvo. Zajedno sa suprugom Deanom McDermottom, s kojim je imala aferu dok je još bila u braku s prvim suprugom, zapala je u velike dugove koji traju od kad su stupili u brak.

Jason Priestley, koji je u seriji 'Beverly Hills 90210' glumio brata lika Shannen Doherty, još za vrijeme trajanja serije imao je problema s alkoholom.

Jennie Garth, popularna Kelly iz serije, imala je zdravstvenih poteškoća koje je dugo skrivala od javnosti. Također, nema ni previše sreće u ljubavi pa je tako prošla kroz dvije rastave, a trenutno je u trećem braku s Daveom Abramsom, za kojeg se udala 2015.

I Brian Austin Green, imao je problema sa skrbništvom nad sinom nakon raspada veze s Vanessom Marcil. U braku s glumicom Megan Fox dobio je troje djece, a iako su se 2015. odlučili razdvojiti, pomirili su se krajem te iste godine. Par se ponovo razdvojio i to konačno 2019., a trenutno su oboje u novim vezama.

Niti posljednji od glumaca iz originalne postave, Ian Ziering, nije imao najsretniji ljubavni život. Iza sebe ima dva propala braka, a od druge supruge Erin Ludwig, rastao se 2019.