Pop pjevačica

Madonna (63) je otkrila zbog čega se najviše kaje u životu. Pop pjevačica priznala je voditelju Jimmyju Fallonu da se "htjela ubiti" jer je odbila ulogu u SF filmu "The Matrix."

Također je odbila ulogu Catwoman koja je kasnije ponuđena Michelle Pfeiffer.

Iako je priznala da nije žalila zbog odluke da odbije ulogu u erotskoj drami "Showgirls", Madonna priznaje da će zauvijek preispitivati svoju odluku o odbijanju uloge u kultnom filmu.

- Odbila sam ulogu u filmu "The Matrix." Možeš li to vjerovati? Željela sam ubiti samu sebe - priznala je pjevačica, ne otkrivši koju je to tačno ulogu odbila.



Film je postao jedan od najuspješnijih trilogija u historiji, s bruto prihodom od 1,3 milijardi dolara, a četvrti nastavak trebao bi izaći u decembru.

- To je jedan od najboljih filmova ikada snimljenih. Mali dio mene žali zbog tog jednog trenutka u mom životu - priznala je Madonna.

"Matrix" govori o Thomasu Andersonu, kojeg tumači Keanu Reeves, povučenom softverskom stručnjaku koji vodi dvostruki život.

On noći provodi pred računarom gdje pod pseudonimom Neo postaje haker i pokušava otkriti nešto za što ni sam nije siguran da postoji.

Upoznaje misterioznu Trinity, koju tumači Carrie-Anne Moss, a koja ga odvodi još tajanstvenijem Morpheusu (Laurence Fishburne), za kojeg vlada tvrdi da je terorist.