Whitney Houston navodno je izgubila naklonost poznatog pjevača i prijatelja Princea. Tokom jednog koncerta popela mu se na binu i počela pjevati. Njegove menadžere je maltretirala da joj daju karte za sve nastupe jer ona to zaslužuje jer je zvijezda.

Karijera joj je propala zbog ovisnosti o drogama. Kao da joj to nije dovoljno, Whitney Houston (47) i dalje se sramoti. S kćeri Bobbi (18) došla je na Princeov koncert i otela se kontroli. Plesala je u publici i vrištala. Zaštitari su joj morali zabraniti da ide u backstage kako ne bi napravila neku glupost.

Tokom posljednjih nekoliko sedmica prati Princea na turneji 'Welcome 2 America'. Zvala je njegove menadžere i zahtijevala da joj daju kartu jer je ona zvijezda i mora je dobiti. Na jednom mu se koncertu čak uspijela popesti na pozornicu dok je pjevao. Uzela je mikrofon i počela pjevati, a kad je završila Prince joj je doslovno iščupao mikrofon iz ruke. Ipak, bio je pristojan i publiku je zamolio da zaplješću za Whitney prije nego ju je potjerao s bine.

Zbog takvog ponašanja pjevačici su zabranili da se pojavljuje na Princeovim koncertima. Nakon te sramote ponovo se prijavila na odvikavanje, ali nije u klinici već je kod kuće i svaki dan ide na sastanke. Pisalo se da i njena kći ima problema s drogama.

Snimku njezinog ponašanja na jednom od koncerata možete vidjeti OVDJE.