Mlada britanska glumica Emma Watson proglašena je najbolje odjevenom ženom na svijetu, prema izboru magazina Glamour.Ljepotica koja se proslavila ulogom Hermione Granger u Harryju Potteru tako je preuzela titulu najbolje odjevene djevojke na svijetu od popularne pjecvačice Cheryl Cole.

Magazin Glamour već devet godina zaredom bira najljepše odjevene dame. Ove godine titulu je ponijela mlada Emma Watson, a slijedi je Cheryl Cole, koja također ima veoma dobar stil i ukus u odjevanju.

Treća djevojka na listi najbolje odjevenih je američka filmska glumica Kristen Stewart, koja zna veoma lijepo iskombinovati odjeću i nakit.


Među prvima na listi najbolje odjevenih žena svijeta je i Dannii Minogue, australska pjevačica i glumica, za koju se mora priznati da ima jako dobar ukus i da zna iskombinovati odjeću.

Peta na listi najbolje odjevenih je britanska TV-voditeljica i manekenka Alexa Chung, koja se smatra modnom ikonom koja određuje trendove. Njenim otkačenim stilom inspirisan je bio i proizvođač ženskih torba Mulberry, koji je jedan model ženskih torbica nazvao po njoj.

Prema izboru magazina Glamour među najbolje odjevenim ženama svijeta su i pjevačica Rihanna, supermodel Kate Moss, glumica Blake Lively, glumica i manekenka Olivia Palermo, te pjevačica i glumica koja također određuje modne trendove - Lea Michele.

Na listi, iako ne među prvih deset, je i petogodišnja Suri Cruise, kćerka Toma Cruisea i Katie Holmes, koja je sama svoj stilist i koja svaki put privuče pažnju medija odijevnim kombinacijama. Ona je na 21. mjestu najbolje odjevenih žena.

Zanimljivo, čak sedam mjesta na listi pala je modna dizajnerica Victoria Beckham. Ove godine je 15. na listi.