Holivudski zavodnik irskih korjena Colin Farrell do sada je bio u romantičnoj vezi sa mnogim poznatim ženama različite životne dobi. Da li je među njima bila i legendarna Elizabeth Taylor?

Angelina Jolie, Britney Spears i Naomi Campbell samo su neke od žena koje su bile u Farrellovom naručju, ali njegove fanove će bez sumnje najviše šokirati glasine o odnosu s toliko starijom glumicom koja je umrla prije nekoliko dana.

S druge strane, o muškarcima koji su bili u vezi s Elizabeth Taylor zna se gotovo sve, ali o njenom prijateljstvu s Farrellom u posljednjim godinama njenog života diva ipak nije javno govorila.

Da je par bio jako blizak potvrđuje i to što je glumac bio jedan od retkih ljudi na njenoj sahrani, a koji nisu članovi njene porodice.

Colin je izjavio da je dovoljno sretan što je bio Elizabethin prijatelj posljednju godinu i po njenog života, te da je još uvijek obožava.
 
Irski glumac nije htio precizirati kako se upoznao s glumicom, niti detalje njihovog odnosa.

"Znate, to je stara priča. Momak sretne djevojku i od tada je ne prestaje zvati telefonom u gluho doba noći", rekao je Farrell, i dodao kako je legendarna glumica nekoliko dana prije svoje smrti zahtijevala da upravo on pročita jednu pjesmu na njenom pogrebu.

U jednom od posljednjih intervjua koje je dala, Taylor je govorila o Farrellu. Rekla je kako joj se sviđaju Johnny Depp i Collin Farrell.

"Oni su sjajni glumci", rekla je diva.

Da Farrell voli starije žene potvrđuje i njegova ponuda glumici Eileen Atkins.

"Bila sam na snimanju filma nekoliko sedmica prije svog 70. rođendana. Tada je 28-godišnji zgodni glumac došao u moju hotelsku sobu i ponudio mi seks bez obaveza", izjavila je Atkins.

Nije htjela otkriti o kome se radi, ali je njen glasnogovornik kasnije rekao da se radi o Colinu Farrellu, piše Daily Mail.