38-godišnja Cristal Taylor, sada zatvorenica broj 222716, za života je promijenila pet lažnih imena, a FBI ju je uhitio u vili Dirka Nowitzkog, dva mjeseca prije velikog vjenčanja.

Još volim Dirka Nowitzkog - poručuje iz zatvora u Missouriju zatvorenica broj 222716, 38-godišnja Cristal Taylor, zaručnica jednog od najboljih svjetskih košarkaša, igrača Dallas Mavericksa Dirka Nowitzkog, i prevarantica s tjeralice FBI-a.

Za Nowitzkog je Cristal Taylor bila velika ljubav; za Debru Jackson, Shanu Mancini, Cristu Santiago i još pet lažnih imena koja je koristila prije nije čuo. Sve do svibnja ove godine, kada je u njegovu luksuznu vilu u Dallasu upala posebna jedinica FBI-a i uhitila ženu s kojom je planirao budućnost. Cristal Taylor još je prije deset godina bila uvjetno osuđena zbog prijevara, krivotvorenja i krađa. Djevojka odrasla u siromašnoj obitelji u St. Louisu, unatoč toj osudi, ostala je vjerna svom načinu života. Krivotvorenje čekova, krađe, dug od 333.000 dolara napravljen na kreditnim karticama bivšeg muža, troje djece ostavljene kod majke u St. Louisu, konobarenje u striptiz-baru... Nowitzki za sve to, navodno, nije znao, osim za “davnu” uvjetnu osudu. Nakon uhićenja bio je razočaran, izgubljen, na dnu.

Taylor su grijesi iz prošlosti stajali pet godina zatvora, na koje je osuđena u kolovozu, ali i ljubavi svog života.

Javna isprika

Preko novinara njemačkog Bild am Sonntaga, Taylor se u prvom javnom istupu od uhićenja ispričala Nowitzkom: “Tako mi je žao. Dirk je još uvijek ljubav mog života. Ali, više ne gajim nadu.”

U intervjuu je prvi put progovorila i o detaljima njihova privatnog života.

“Upoznali smo se slučajno. Prije pet godina okrenula sam pogrešan broj telefona i dobila njegovu automatsku sekretaricu. Pomislila sam da tip zvuči slatko i ostavila mu poruku. Nakon nekoliko mjeseci mi se javio. Razgovarali smo, ali nisam imala pojma o kome se radi. Nowitzki? Košarkaška zvijezda? Nikad čula”, izjavila je Cristal, koja je 2004. otišla na utakmicu Mavericsa, gdje su razmijenili poglede i mahnuli jedno drugom, ali prisnijeg kontakta nije bilo. Nastavili su kontaktirati telefonski, odnosno SMS-om.

Ponudila mu da vrati prsten

Zbog veze Nowitzkog s drugom ženom svoju su vezu započeli tek tri godine kasnije. Tada se život Cristal Taylor u hipu pretvorio u bajku. Sredinom 2008. uselila se u njegovu vilu u prestižnom dijelu Dallasa. Način na koji ju je zaprosio bio je kao iz snova.

“Bilo je to oko Nove godine. Od spavaće sobe do kupaonice rasuo je latice ruža. Kleknuo je i otvorio kutiju iz Tiffanyja. Unutra je bio najljepši prsten koji sam ikada vidjela s velikim dijamantom (vrijednim 190.000 dolara). Dirka sam preko odvjetnika pitala želi li ga natrag. Odgovorio je da ne želi. Neću ga prodati”, rekla je u intervjuu. Vjenčanje je bilo planirano za 18. srpnja. Međutim, dva i pol mjeseca prije njega Cristal je završila u zatvoru dok je Nowitzki bio putovao kući s jedne od utakmica. Od tada nisu izravno kontaktirali, a Nowitzki joj se javio samo jednom, preko odvjetnika, kada je u zatvoru utvrđeno da je trudna. “Javili su mi da želi puno skrbništvo nad djetetom, ali zbog stresa sam izgubila dijete, a i ljubav svog života”, kroz suze je pričala Cristal njemačkom novinaru.

Na pitanje je li Nowitzkom prešutjela istinu o svojoj prošlosti, Cristal kaže da je znao samo za uvjetnu osudu.

- Nije znao da je za mnom raspisana tjeralica. Htjela sam mu reći, ali sam se bojala da će reći svom menadžeru, koji me se želio riješiti - ističe Cristal. A čini se da je upravo menadžer FBI-u skrenuo pozornost na prevaranticu.