Poznati pjevač Michael Jackson napustio je bolnicu Bedford u Virginiji bez hirurške maske kakvu inače nosi da bi pokazao javnosti da su glasine o navodnom raku kože lažne.

'Kralj popa' se pri izlasku čak i blago nasmiješio okupljenim novinarima što je, kako piše Daily Mail, veoma neobična gesta s obzirom da je poznato da pjevač uvijek nosi hiruršku masku, a iste maske u javnosti nose i njegova djeca.

Jacksonov glasnogovornik je rekao da pjevač nema šta kriti, ta da su glasine o raku kože neistinite.

Prema nedavnim navodima tabloida Jacksonu je rak kože dijagnosticiran prije nego što se odlučio vratiti na scenu i održati blizu 50 povratničkih koncerata u sklopu turneje 'This is it'.

Mediji su također pisali da je pedesetogodišnji pjevač čest posjetilac dermatološke ordinacije na Beverly Hillsu, a objavljena je i informacija da će se Jackson liječiti kod uglednog specijaliste za ovu vrstu oboljenja, Ralpha Masseya.

Jedan od najkontroverznijih pjevača današnjice turneju nije imao već godinama i za to vrijeme potrošio je silno bogatstvo unajmljujući advokate kako bi se riješio, nikad potvrđenih, optužnica za seksualno zlostavljanje djece.