PLANIRA TUŽITI OCA

Pjevačica Britney Spears prvi put se u posljednje dvije godine direktno obratila na sudu u slučaju kontroverznog starateljstva.

Naime, Britney je posljednjih 13 godina pod konzervatorskim nadzorom, što je sprečava u donošenju glavnih odluka u vlastitom životu, i ličnom i finansijskom.

Pjevačica je na početku izjavila sudu da "nije tu kako bi bila nečija robinja." Dodala je da dok je nastupala nije bila dobra, bila je sjajna, navodi BBC.

Onda se osvrnula na starateljstvo prema kojem njenom imovinom i životom posljednjih 13 godina upravlja njen otac Jamie Spears.

- Tako sam bijesna da ne mogu spavati i depresivna sam. Želim da me ljudi čuju... Želim promjene i želim promjene prema naprijed. Zaslužujem promjene - kazala je pjevačica.

Spears je jasno dala do znanja da želi da starateljstvo nad njom prestane.

- Samo želim svoj život natrag, prošlo je 13 godina i dosta je. Dosta je i uopće nema smisla... Gotova sam. Želim tužiti svoju porodicu, da budem potpuno iskrena - kazala je.

Spears je dodala i da želi mogućnost izbora vlastitog advokata.

- Glavni razlog zašto sam ovdje je taj što želim prekinuti starateljstvo bez da me neko ocjenjuje.

Osvrnula se i na poruku koju je podijelila sredinom aprila, nakon emitiranja dokumentarca "Framing Britney," u kojoj je uvjeravala javnost da je dobro.

- Da, potpuno sam dobro. Izuzetno sam sretna. Imam prekrasan dom, prelijepu djecu. Trenutno se odmaram jer uživam - napisala je pjevačica tada.

Tokom saslušanja o starateljstvu, Britney je otkrila da je ta izjava potpuna laž.

Rekla sam cijelom svijetu da sam dobro, ali lagala sam. Nisam sretna, ne mogu spavati, depresivna sam i plačem svaki dan – kazala je sudu.

Britney je rekla i da se željela udati za svog dečka i dobiti dijete, ali to joj nije bilo dopušteno. Optužila je svog oca da ju je spriječio u želji da ukloni spiralu kako bi mogla zatrudnjeti.

Također je rekla da je bila prisiljena uzimati litij - lijek za bipolarne poremećaje - do te mjere da se osjećala pijanom i da nije mogla razgovarati.

Podsjećamo, Britney želi da njen otac Jamie Spears bude uklonjen kao konzervator njene imovine.

Suđenje se nastavlja, a brojne poznate osobe i fanovi na društvenim mrežama pružaju podršku pjevačici koja je bila jedna od najvećih pop zvijezda 2000-ih godina.