DRUGAČIJA OD DRUGIH

Xueli Abbing, tinejdžericu iz Kine, roditelji su ostavili ispred sirotišta nakon rođenja jer je izgledala drugačije od drugih.

Naime, ova 16-godišnjakinja rođena je s albinizmom - nasljednim poremećajem stvaranja melanina koji uzrokuje difuznu hipopigmentaciju kože, očiju i kose. Kada je imala tri godine posvojila ju je jedna porodica iz Nizozemske koja joj je pružila mirno i sretno djetinjstvo, a s tek navršenih 11 godina Xueli je svoja vrata otvorio i svijet modelinga.

U samo pet godina uspjela je osvanuti na stranicama Vogue časopisa, a surađivala je i s brojnim poznatim modnim brendovima i fotografima. Svojim jedinstvenim izgledom podiže svijest o albinizmu i potiče one, koji su kao ona, da se ohrabre i prihvate svoju prirodnu ljepotu.

- Sve je više modela s invaliditetom i onih koji imaju neobičan izgled. U svijetu modelinga, izgledati drugačije je blagoslov, a ne prokletstvo - kaže Xueli koja trenutno radi za agenciju Zebedee Management koja pokušava promijeniti modnu, reklamnu i medijsku industriju tako da njihove kampanje budu jednako raznolike kao i društvo, prenosi Bored Panda.

- Ljudi bi vam mogli reći da nešto ne možete, ali možete, samo pokušajte - kaže ova mlada, inspirativna djevojka.