PRVI PUT NAKON SKANDALA

Khloé Kardashian dočekalo je neugodno iznenađenje tokom uskršnjih praznika, kada se njena neretuširana fotografija počela širiti društvenim mrežama. Na fotografiji, Khloé pozira bosa uz bazen, a na sebi ima samo minijaturan bikini leopard uzorka, bez frizure i šminke.

Jedna od članica najpoznatije reality dinastije Khloé Kardashian od uskršnjih praznika muku muči s internetom na koji je procurila njezina neretuširana fotografija. Budući da ta slika ozbiljno odudara od onih koje Khloé redovno plasira na društvenim mrežama, starleta se našla (opet) na udaru kritika. Nakon nekoliko dana nagađanja ko je ‘kriv‘ za takav influenserski propust, Kardashianka se i sama oglasila o toj temi.

Iskreno je progovorila pred svojim pratiocima o tome koliko se muči da prihvati svoje tijelo. Ova 36-godišnja reality zvijezda objavila je nekoliko fotografija i videa, u kojima je pokazala utreniran trbuh i otvoreno progovorila o nepodnošljivom pritisku javnosti s kojim je suočena.

"Hej, ljudi, ovo sam ja i ovo je moje neretuširano i nefiltrirano tijelo. Fotografija koja je objavljena ove sedmice, bila je prekrasna. Ali, kao neko ko se cijeli život bori sa slikom vlastitog tijela, pogotovo kad vas neko fotografira s lošim svjetlom ili ne snima vaše tijelo onakvim kakvo jest, trebali biste imati pravo tražiti da se to ne objavljuje, bez obzira na to ko ste", napisala je Khloé.

"Ustvari, pritisak te neprestano ismijavanje i prosuđivanje mog života su previše za podnijeti", napisala je Kardashianka te zatim podijelila neke od komentara koji su stigli na "njenu adresu". "Khloe je debela sestra, Khloe je ružna sestra, njezin otac nije njezin otac, jer izgleda drugačije, mogla je smršaviti jedino operacijom", samo su neki od primjera komentara koje redovno dobiva. To je istaknula kao razlog zašto želi imati potpunu kontrolu nad time kakve slike njenog tijela izlaze u javnost.

"Nikad se ne navikneš na to da te osuđuju i govore da si neatraktivan, s vremenom samo počneš u to vjerovati. Tako sam postala neko ko osjeća da nisam dovoljno lijepa samim time što jesam. Za kraj je filtere na obrađivanju fotografija usporedila sa šminkom ili uređivanjem noktiju. "Predstaviti se svijetu na način na koji želim da me vide i to je točno što ću i dalje raditi bez ikakvih isprika. Moje tijelo, moja slika i način na koji odlučim izgledati su moj izbor. Na nikome nije da odlučuje ili prosuđuje što je prihvatljivo", zaključila je Khloé.