Nekadašnja pop-princeza Britney Spears (39) slomila se pod teretom slave i doživjela živčani slom koji nije uspjela sakriti od javnosti.

Nakon što je početkom februara izašao dokumentarac “Framing Britney Spears”, koji je otkrio njene probleme s mentalnim zdravljem i šokantnu istinu o odnosu s ocem Jamiejem Spearsom koji ju kontroliše, pjevačica se ponovno našla u centru pažnje.

Jedan od najšokantnijih trenutaka njene karijere, o kojem se još uvijek ne prestaje govoriti, svakako je bio onaj kada je pred kamerama sama sebi obrijala glavu, a razlog zbog kojeg je to napravila od javnosti se tajio čak 12 godina.

Naime, Britney se 2007. godine nenajavljeno pojavila pred kućom svog bivšeg supruga Kevina Federlinea i htjela je vidjeti svoje sinove Seana i Jaydena. Nakon što joj Kevin to nije dopustio, uputila se do najbližeg frizerskog salona i zamolila frizerku Esther Tognozz da joj pred više od 70 okupljenih paparazza obrije glavu.

Frizerka ju je pokušala odgovoriti od te ideje, no čim joj je okrenula leđa, Britney je uzela škare i sama sebi odrezala kosu.

“Imala je dvojicu tjelohranitelja koji su trebali paziti da ju paparazzi ne fotografišu, ali jedan od njih je stalno podizao rolete”, ispričala je Tognozz u dokumentarcu “Britney Spears – Breaking Point” iz 2019. godine.

Najtužniji u cijeloj priči bio je njen izraz lica kada je shvatila šta je učinila, piše Mirror.

Nakon toga se uputila u salon za tetoviranje Body and Soul, gdje se povjerila tattoo-umjetnici Emily Wynne-Hughes.

“Vani je bila nesnosna buka, nisam bila sigurna šta se događa, jesu li neki neredi i onda sam vidjela bliceve. Vrata su se sporo otvorila i osoba s kapuljačom je ušla u salon. Primijetila sam da Britney nema kosu i pitala sam je zašto nema kosu, a njen je odgovor bio pomalo čudan”, prisjetila se Emily u dokumentarcu iz 2019. godine.

“Rekla mi je da ne želi da joj iko više dira kosu i da joj je prekipjelo jer joj ljudi stalno žele dotaknuti kosu”, otkrila je tattoo-umjetnica.



Britney navodno nije imala pravo donositi odluke o svom imidžu i sve je kontrolisao njen menadžerski tim, no tokom šokantnog događaja izgledalo je kao da nikoga od njih nije briga za nju.

“Činilo se kao da im uopće nije stalo do nje. Osjetila veliku tjeskobu i negativnu energiju u svemu tome”, rekla je Wynne-Hughes.

Novi dokumentarac o životu pop-princeze također je izazvao kontraverze i zabrinuo njene obožavatelje, a u centru našla se i njena veza s Justinom Timberlakeom.

Fanovi su počeli masovno komentirati njegov odnos prema Britney Spears, koja mu je u to vrijeme bila djevojka, ali i prema kolegici Janet Jackson nakon što joj je u poluvremenu Super Bowla ispao dio kostima te je slučajno pokazala grudi. Timberlake je priznao kako je profitirao od industrije koja odobrava rasizam i mizoginiju, te se nakon 20 godina odlučio i izviniti Britney za svoje ponašanje.