SVJETSKA DIVA

Na naslovnoj strani britanskog izdanja magazina Vogue, za mart mjesec, naći će se holivudska glumica Angelina Jolie. Žena od akcije i u poslu i kod kuće, bila je domaćin novinaru časopisa Edwardu Enninfulu, koji je posjetio neumornu zvijezdu na njenom imanju u Los Angelesu.

Tema razgovora sa svestranom holivudskom glumicom je najnoviji rediteljski projekat, neumorna borba za prava žena i djece i nova knjiga koju piše.

Glumica živi sa šestoro djece – Maddoxom, 19, Paxom 16, Zaharom 15, Shiloh, 14 i dvanaestogodišnjim blizancima Vivienne i Knoxom.

Smijeh, brbljanje, hrana, zečevi, psi, gušteri, politička debata, uvažavanje muzike, improvizovane frizure i zumirani sastanci dio su svakodnevnih aktivnosti.

Angelina u intervjuu govori o svojoj djeci i o tome kako ima nadu da će generacije koje dolaze napraviti promjene u svijetu.

Ističe kako su njena djeca u godini koju je obilježio koronavirus, prošla kroz važne životne događaje – neki su maturirali, drugi položili vozački ispit.

„Te važne događaje nismo zamišljali ovako, nisam mislila da će moja kćerka polagati vozački ispit u zaštitnoj opremi od koronavirusa, kao ni da će moj sin sazrijevati bez zabave i druženja sa prijateljima. Ali sve ovo nas je ujedinilo na jedinstven način. Ima nešto divno u svemu tome“, istakla je Angelina Jolie.

Glumica govori o tome koliko joj je porodica važna, kako je njen dom u Los Angelesu udaljen samo pet minuta od doma Brada Pitta, jer je željela da djeca rastu blizu oca.

„Posljednjih nekoliko godina donijelo je i dobre i loše stvari i sve to nije bilo lako. Ali život ide dalje, koncentrisana sam na porodicu, koja se oporavlja od loših stvari. Sve to je kao jedno putovanje. Sretna sam što se u svojim četrdesetim osjećam možda bolje nego u dvadesetim“, napomenula je glumica.

Ističe da već 20 godina sarađuje sa UN baveći se humanitarnim akcijama, pored filmske industrije.

U ostatku intervjua glumica govori o 20. godišnjici saradnje sa UN-om, humanitarnim akcijama, porodici i poslu u filmskoj industriji.