POTVRDIO BEBEK

Zeničanka Selma Borić, kojoj je posvećena kultna pjesma "Selma", jedan od legendarnih hitova "Bijelog dugmeta" iz 1974. godine, preminula je u 92. godini u staračkom domu u Zagrebu.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Željko Bebek.

- Jutros su mi javili ovu tužnu vijest. Takav je život. Selmin put na ovom svijetu je završen, a ljudi će je još dugo pamtiti po neprolaznoj pjesmi "Selma" koju uvijek rado pjevam – kazao je Bebek.

Podsjetimo, pjesmu je 1949. godine napisao pjesnik i humorista Vlado Dijak, posvetivši je Selmi Borić, djevojci u koju je bio zaljubljen.

Kako je Selma ispričala u jednoj emisiji, ona se sa Vladom upoznala 1945. godine, kada je imala samo 16 godina. Selma je rodom iz Zenice, ali je u školu išla u Sarajevo. Često je vikendom putovala kući vozom i jedanput je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni koferčić do željezničke stanice. Ispratio je u voz, a prozor pored kojeg je sjela bio je razbijen. On joj je dobacio:

- Selma, ne naginji se kroz prozor.

Nakon tog susreta Vlado Dijak je napisao pjesmu, a Selma nije znala da je takav utisak ostavila na njega. Niko od kolega joj nije vjerovao da je ona baš ta Selma o kojoj se pjeva.