WALL STREET JOURNAL

Kalifornijsko imanje Neverland Michaela Jacksona napokon je prodano, više od deset godina nakon smrti pop pjevača koji ga je napustio nakon što je optužen da je tamo napastovao dječaka.

Investitor milijarder Ron Burkle, nekadašnji Jacksonov porodični prijatelj, nedavno je kupio to imanje veliko 1,1 hiljadu hektara, objavio je njegov glasnogovornik u četvrtak, a prenosi agencija Reuters.

Wall Street Journal objavio je da je Neverland, nedavno preimenovan u Sycamore Valley Ranch, prodan za 22 miliona dolara. Prije samo pet godina za imanje se tražilo 100 miliona, a 2017. 67 miliona dolara.

Jackson, koji je se 2009. predozirao anestetikom Propofolom u 50. godini, kupio je to imanje u Los Olivosu 1988. za 19,5 miliona dolara. Nazvao ga je po zemlji Petra Pana (Nigdjezemska), dječaka koji je odbio odrasti.

Neverland je imalo zoološki vrt, željeznicu i lunapark. Jackson je tamo zabavljao djecu, a jedan od dječaka ga je 2005. optužio za zlostavljanje, no pjevač je oslobođen optužbi. Nakon toga je obećao da se više nikad neće vratiti na imanje.