PROCURIO SNIMAK

Američki glumac i producent Tom Cruise na londonskom setu svog novog, sedmog filma iz serijala "Nemoguća misija" vikao je i ekipi filma prijetio otkazima zbog propusta u sigurnosnim anti-covid protokolima za snimanje filmova.

Prenoseći da imaju autentičan audio snimak Cruiseovog vikanja na ekipu filma, a koja se "vrti" i po Twitteru, iz The Suna navode da je zvijezda akcijskog filma u opsežnim primjedbama zamjerao propuste socijalnog distanciranja i drugih pravila koja omogućavaju snimanje filmova tokom pandemije koronavirusa.

Potpuno je izgubio živce kada je vidio dva čovjeka za računarima koji su jedan od drugoga bili udaljeni manje od dva metra.

Predstavnik slavnog glumca odbio je to komentirati.

Prema tom audio/zvučnoj snimku, Cruise ekipi filma na setu u Londonu rekao je i kako telefonira sa svim studijima, osiguravajućim kućama, producentima, i da ih svi gledaju..., uz poruku "Razumijete li odgovornost koju imate, jer ja ću se pozabaviti vašim razlogom. A ako ne možete biti razumni i ne mogu se nositi s vašom logikom, j***** ste otpušteni".

The Sun nije naveo kada se to tačno dogodilo, ali filmaši su u London stigli početkom decembra, zbog nastavka snimanja sedme "Nemoguće misije", koji je bio i jedan od prvih filmova ove godine čije je snimanje zaustavljeno zbog koronavirusa, u februaru u Veneciji.

Snimanje je nastavljeno u septembru opet u Italiji, pa u Norveškoj i Londonu, a Cruise je u julu i lično apelirao na norveškog premijera da dijelove filma snima u Norveškoj prema modificiranim karantinskim pravilima.

Film Paramount Pictures-a trebao bi biti objavljen krajem 2021, oko čega je Cruise, prema zvučnom snimku na kojeg se poziva The Sun, na setu filma još rekao i da se Hollywood oslanja na filmove poput "Nemoguće misije" kako bi se industrija održala u nevolji, te da želi film "zlatnog standarda, jer vjeruju u nas i ono što radimo".

- U Hollywoodu ponovno snimaju filmove samo zbog nas. Je li vam jasno da će se zbog nas otvoriti hiljadu radnih mjesta, p**** vam materina!? Nema izvinjenja, ljudi gube svoje j***** domove zato što se sve zatvara. Ovaj j***** film će se nastaviti snimati, je li vam jasno? Ako vas ponovo vidim, dobit ćete j***** otkaz! - urlikao je Cruise na ekipu.