PJEVAČICA

Britney Spears izgubila je sudsku bitku u kojoj se pokušavala riješiti kontrole koju njen otac James Spears ima nad njenim životom.

Otac je, inače, nad njom preuzeo skrbništvo nakon nervnog sloma koji je pred svjetskom javnošću doživjela prije 12 godina.

Ovog je utorka sutkinja Brenda Penny odbila njen zahtjev za samostalnošću, a Britneyin advokat Samuel D. Ingham III otkrio je da je pjevačica nakon toga odustala od daljnjih nastupa sve dok otac ima kontrolu nad njom.

- Moja klijentica mi je rekla da se boji svog oca. Rekla mi je da neće više nastupati sve dok on kontrolira njenu karijeru - rekao je.

Fanovi Britney Spears na društvenim su mrežama pokrenuli pokret #FreeBritney u kojemu se zalažu za to da pjevačica napokon počne sama upravljati svojim životom. Pjevačica je pokušala demantirati da ju otac drži u bilo kakvom obliku zatvora.

- Ti teoretičari zavjere nemaju pojma. Sud u Kaliforniji će odlučiti šta je najbolje za moju kćerku. Ja sudu moram prijaviti svaki dolar koji sam potrošio. Kako bih, pobogu, mogao ukrasti nešto? Ljudi nam prijete smrću. Ne želimo takve fanove. Ja volim svoju kćerku i svu svoju djecu - kazao je Jamie tom prilikom.