Nećeš, razbojniče

Da u Argentini čovjek mora biti na velikom oprezu i usred dana, svjedoči i sljedeća snimka zabilježena prije tjedan dana u Buenos Airesu.

Neimenovanu su djevojku nešto prije 18 sati pokušala opljačkati dvojica takozvanih 'motochorrosa', no uspjela ih je ostaviti praznih ruku zahvaljujući snalažljivosti kakva se ne viđa svaki dan, pogotovo ne u takvim okolnostima.
Djevojka se spasila tako što je u posljednji trenutak uspjela preko ograde prebaciti jaknu i torbicu, a na što je razbojnik odlučio dati petama vjetra.
Argentinski mediji su prenijeli da obitelj čija je snimka postala viralna pokušaj pljačke na kraju nije ni prijavila, a mnogi su u komentarima na YouTubeu istaknuli da je za takvu odluku trebalo i puno hrabrosti.
Nažalost, tamošnji se razbojnici ne libe zapucati u žrtvu, pa su tako mediji podsjetili na slučaj iz 2010. godine, kada su pljačkaši bešćutno ispalili metak u djevojku koja je bila u osmom mjesecu trudnoće i koja je potom u bolnici izgubila bebu.
Pojasnimo da riječ motochorros dolazi iz policijskog žargona, odnosno da označava kriminalce koji koriste motore kao prijevozno sredstvo pri izvođenju blitzkrieg razbojstava i da je riječ o izuzetno popularnom načinu odlaska u pljačke.
Tako službena statistika govori da je broj počinjenih zlodjela pomoću motora u Argentini između 2008. i 2009. godine porastao za čak 118 posto.