Ludi svijet

U dokumentarcu Neobičan slučaj Natalije Grace ispričala je svoju stranu ove bizarne priče, piše Daily Mail.

Nataliji je prije deset godina na sudu izmijenjena dob, a sad je pravni stručnjak slučaj ponovo stavio na razmatranje zbog mogućih malverzacija. Prvi dio uznemirujućeg dokumentarca prikazuje Natalijinu usvojiteljicu Kristine Barnett kao zlostavljačicu.

"Pokušavala me predstaviti kao odraslu ludu osobu što nije istina. Želim objasniti što se stvarno dogodilo jer nisam dobila priliku", rekla je Natalia.

Nataliju su usvojitelji optužili da je u njihovu porodicu došla na prevaru pretvarajući se da je šestogodišnje siroče. Porodica iz Indiane posumnjala je da je djevojčica mnogo starija u jednoj od prvih noći koje su proveli zajedno.

Nakon dana provedenog u Disneylandu, Kristine ju je kupala i vrisnula kad je primijetila da djevojčica od samo šest godina ima stidne dlake.

U nadolazećim mjesecima otkrili su da je djevojčica mjesecima od njih skrivala da ima menstruaciju. Kroz cijelu seriju o Nataliji iznijeli su niz optužbi, među kojima je i ta da se s noževima nadvijala nad krevete svoje nove porodice te da im je pokušala otrovati kafu.

Jednom prilikom upoznala je drugu šestogodišnjakinju s rijetkim koštanim poremećajem koji se zove spondiloepifizna displazija, a velika razlika u godinama tad je došla do izražaja. Natalia, koja nije govorila ukrajinskim naglaskom, bila je viša od svoje prijateljice, dok su struktura njenih kostiju i vokabular bili daleko napredniji.

Kako su mjeseci prolazili, otac Michael tvrdio je da je postalo očito da žive s opasnošću zato što je djevojčica prijetila da će izbosti svoju novu braću i sestre.

"Pokušala je otrovati i ubiti moju ženu. Jedne noći, otvorio sam oči i u podnožju kreveta stajala je Natalia s nožem u ruci. Učinila je sve što je mogla da povrijedi ili psihički uznemiri cijelu porodicu", rekao je Michael.

Dokumentarac prikazuje Natalijino sumnjivo ponašanje otkad je došla u usvojiteljski dom. Jedna od scena uključuje Nataliju koja sjedi za stolom i čita bibliju, a kad je roditelji upitaju zašto ju je odlučila pročitati, odgovorila je da se želi riješiti zlih misli.

Prije četiri godine u emisiji Dr. Phil već je tvrdila da su Barnettiji lagali o njenom ponašanju. Njeni novi roditelji, Cynthia i Anton Mans, također su je branili tvrdeći da je djevojka puna ljubavi, prenosi Jutarnji list.