Dvije dive

Tina Turner, muzička legenda i žena sa nevjerovatnom karijerom i energijom, preminula je u 83. godini u Cirihu. Poslije osam studijskih albuma i koncertnih aktivnosti u osmoj deceniji života, ostaće upamćena kao jedna do najvoljenijih muzičkih zvijezda koju su kolege obožavale.

Jedan od najpopularnijih klipova Tine Turner koji se već poslednjih godina neprestano vrti na svim društvenim mrežama je isječak iz emisije Oprah Winfry. Pjevačica i njena kolegica Cher bile su gošće čuvene voditeljke i govorile su o nevjerovatnim karijerama. Naime, na snimku Tina Turner ima 61, a Cher 68 godina.

Na konstataciju Oprah Winfrey da je nevjerovatno da i dalje rade isti posao, istim intezitetom kao i kad su bile u dvadesetim, i da je zanima kakav je osjećaj "kada se ostari", Cher je dobacila: "Mislim da je sra*e", a publika i Tina Tarner nisu mogli da prestanu da se smiju.

"A šta je sa mudrošću...", nastavila je Oprah, a Cher je dobacila: "Za*ebi to", što je dodatno nasmijalo publiku i Tinu Turner koja je bila složna da starost i godine nisu donijele ništa spektakularno.

Tina Turner i Cher su prvi put zajedno nastupile 27. aprila 1975. godine u šou-programu "The Cher Show" i ostale najbolje prijateljice tokom svoje karijere.

Cher se još uvijek nije oglasila povodom smrti Tine Turner, ali je sigurno da će imati mnogo toga da kaže o voljenoj muzičkoj zvijezdi, prenose srbijanski mediji.

Pogledajte snimak: