Nesvakidašnje

Neobičan kamen pronašla je jedna porodica iz američke savezne države New Jersey u jednoj od spavaćih soba kuće u Hopewell Townshipu.

Vjeruje se da je riječ o meteoritu koji je doletio u njihovu sobu iz svemira.

Porodica je čula da je nešto udarilo pa su pomislili kako je neko bacio kamen na njihovu kuću. No, kada su pogledali na pod vidjeli su da nije riječ o običnom kamenu već crnom objektu veličine krompira koji je još bio topao. Policija je objavila da je kamen veličine 10 puta 15 centimetara, težak oko 1,8 kilograma.

Suzy Kop, vlasnica kuće, kazala je kako su mislili prvo da im je neko bacio kamen u spavaću sobu izvana, no brzo su shvatili da nije o tome riječ. Sada se planiraju naći s astrofizičarem koji će analizirati objekt. Kamen je probio krov kuće i tako završio u spavaćoj sobi.

- Mislimo da je meteorit, udario je u krov kuće jer je oštećen, prošao kroz strop i završio na podu. Dodirnula sam ga jer sam mislila da je običan kamen i tada sam osjetila da je još vruć - ispričala je Suzy Kop, piše ABC News.

Kop je dodala da su službenici za zaštitu od opasnosti došli u njihov dom kako bi provjerili kuću i njenu porodicu za slučaj da su bili izloženi nekoj vrsti radioaktivnog materijala, ali sve su provjere bile negativne.

ABC News