MOGU BITI VRLO OPASNE

Video koji je u kratkom vremenu skupio preko pola miliona pregleda objavila je mama i policajka Dannah Eve, koja je objasnila koji predmeti mogu biti vrlo opasni za djecu.

Ona je objasnila da predmeti s djetetovim imenom mogu omogućiti, odnosno olakšati otmičarima da priđu djeci.

''Oni često koriste djetetovo ime za uspostavljanje lažnog osjećaja bliskosti i povjerenja, što se potom može iskoristiti da im se pristupi na lakši način. Iako se ovakve stvari mnogim roditeljima mogu činiti potpuno bezopasnima, personalizirani predmeti za dijete mogu lakše privući predatore'', objašnjava policajka koja tvrdi kako su ruksaci ili odjeća s dječjim imenima možda slatki, ali definitivno su nešto što roditelji nikada ne bi trebali kupovati svojoj djeci.

Dannah tvrdi ovi predmeti ih nažalost mogu dovesti u vrlo opasnu situaciju, a također je naglasila da ovo pravilo ne vrijedi za bebe jer su roditelji stalno uz njih, ali za djecu školske dobi, koja već sama hodaju u školu i iz nje, ovi predmeti trebali bi biti strogo zabranjeni.

"Predatori sami po sebi ionako često ne izgledaju kao monstruozni ljudi, već se čine istinski dobrim i poštenim ljudima, a ujedno su i odlični u mamljenju djece. Ako znaju ime djeteta, još im je jednostavnije prići mu i pokušati razgovarati s njim. Da se razumijemo, čim netko izgovori ime djeteta i ono se okrene, ta osoba automatski ima prednost jer ima mogućnost natjerati to dijete da misli da ih poznaje ili da poznaje njegove roditelje'', objasnila je.

Brojni roditelji su joj se zahvalila na ovom savjetu u komentarima.

 
@dannah_eve ⚠️ PSA TO ALL PARENTS ⚠️ #femalesafety #keepyourkidssafe #safetytips #safetytip #femalesafetytips #familysafety #femalesafety #staysafe #stayawarestaysafe #momsafetytips #staysafeoutthere #thinksmart #lifesavingtip #lifesavinghacks #travelingalone #crimeprevention #dontbeatarget #girlswholivealone #ilivealone #dontwalkaloneatnight #dontwalkalone #situationalawareness #beawareofyoursurroundings #criminalmind ♬ original sound - Dannah Eve