Djevojčica Emma Filipović oduševila je žiri njemačkog izdanja popularnog takmičenja "The Voice Kids" izvođenjem pjesme repera Eminema.

Prije nekoliko dana emitirana je još jedna emisija ovog takmičenja, gdje je veliku pažnju izazvala djevojčica porijeklom iz Hrvatske, koja živi u Beču.

Na takozvanoj slijepoj audiciji, Emma je odlučila pjevati pjesmu "Mockingbird", koju originalno izvodi američki reper Eminem. Svi članovi žirija odlučili su se okrenuti u 30 sekundi, a jedan od članova žirija je tražio da još jednom otpjeva ovu pjesmu zajedno s njim.

"Na trenutke mi se čini da ovo sve sanjam i da se ne događa u stvarnosti", izjavila je Emma za Jutarnji list.

Žiri je pažljivo pratio njen nastup, a ona je za svoje mentore na kraju izabrala dvojac Michiija i Smudu. Ovu 14-godišnju djevojčicu u backstageu podržali su roditelji Zoran i Žaklina, brat Daniel te baka i djed, koji se na kraju i rasplakao.

Njen nastup već drugi dan od objavljivanja na Youtube, bio je prvi u trendingu u Njemačkoj. Nedugo nakon toga, njen nastup dijelili su se na društvenim mrežama, gdje je na TikToku prikupila preko šest miliona pregleda.