S PJESMOM

Nakon što su joj kladionice predviđale prvo mjesto na Melodifestivalenu, pjevačica Loreen to je i potvrdila te će zahvaljujući pobjedi predstavljati Švedsku na Eurosongu.

Švedski javni emiter SVT krajem prošle godine najavio je da će 28 pjesama učestvovati na Melodifestivalenu 2023. godine. U subotu, 11. marta, šestosedmično takmičenje završilo se finalom u kojem je predstavljeno 12 pjesama, a "Tattoo" koju izvodi Loreen je postala ukupni pobjednik.

"Tattoo" je pobijedila i na glasanju međunarodnog žirija, kao i na glasanju javnosti. Loreen je osvojila prvo mjesto postigavši 177 poena u odnosu na 138 poena drugoplasiranog.

Od predstavljanja pjesme "Tattoo" sve "oči bile su uperene" u pjevačicu, a uz osam miliona streamova na Spotifyju bila je i broj jedan na švedskoj listi Top 50 najslušanijih.

Loreen će tako u Liverpoolu u maju ove godine predstavljati Švedsku, a pjevačici ovo neće biti prvo pojavljivanje na Takmičenju za pjesmu Eurovizije.

Na takmičenju u Bakuu 2012. godine, Loreen je sa svojom prvom "pobjednicom" Melodifestivalena - pjesmom "Euphoria" - pobijedila i na Eurosongu. Pjesma je kasnije postala jedna od najpoznatijih i komercijalno najuspješnijih pjesama s takmičenja.