OBJAVLJEN JE SNIMAK

24-godišnjakinja je na Floridi vježbala u teretani svog stambenog kompleksa kada ju je napao muškarac. Na snimkama s nadzornih kamera se vidi kako se bori s napadačem i pokušava telefonirati. Na kraju je muškarac odustao i otišao. Policija ga je uhapsila unutar 24 sata od napada.

“Nisam se bojala kada je napao. Bodybuilderica sam i dosta sam snažna. Doživljavala sam ga kao ravnopravnog. Nisam ga vidjela kao većeg od mene ili manjeg. Znala sam da sam jača od njega i da se mogu obraniti te uzvratiti”, rekla je Nashali Alma, a prenosi BBC.

Alma je vježbala u teretani kada je na vrata stigao muškarac. Pustila ga je unutra jer je mislila da želi vježbati, no on ju je napao ubrzo nakon što je ušao u prostoriju.

“Moj savjet – nikada nemojte odustati. Roditelji su me naučili da nikada ne treba odustati, od bilo čega. I to mi je bilo na umu kada sam se s njim borila. Sve dok ne odustanete, znači da se borite. Pokazujete da ste snažni, da znate uzvratiti”, kazala je Alma.

“Na kraju snimke vidite kako polako postaje umoran. Što se vi više borite i uzvraćate, to se oni osjećaju slabijima te odustanu. U glavi mi je bilo – ako se ne predam, ako se borim i uzvraćam, prestat će. Tako je i bilo”, dodala je.