AKO NEMATE IDEJU

Glumica Drew Barrymore godinama nas je oduševljavala putem malih ekrana u raznim romantičnim komedijama, a sada se odlučila za nešto drugačiju "ulogu".

Holivudska glumica ovog puta pobrala je simpatije objavom vrlo zanimljivog recepta kojeg vrijedi isprobati.

Na svom Instagram profilu objavila je video u kojem priprema puretinu s čilijem i povrćem, a sve je popratila detaljnim receptom kako bi i njeni fanovi imali priliku isprobati ovo ukusno jelo za šest osoba.

Drew je koristila aparat za sporo kuhanje kako bi izvukla maksimum iz svih namirnica, međutim ovo jelo može se pripremiti i u znatno kraćem vremenskom periodu ukoliko se odlučite za klasičnu pripremu.

Potrebni sastojci: puretina (900 grama filea), 2 kašike ulja, 2 nasjeckane čili paprike, 1 glavica nasjeckanog luka, 3 česna bijelog luka, 1 konzerva kukuruza, 1 konzerva paradajza, 2 konzerve graha, pola šoljice pilećeg temeljca, začini po želji.

Postupak pripreme:

Priprema je klasična - prvo izdinstajte nasjeckano povrće, dodajte puretinu narezanu na komadiće, a potom preostale sastojke.

Glumica naglašava kako u ovom receptu možete pustiti mašti na volju i kombinirati razne slične sastojke, ali da svakako ne propustite sve dobro začiniti.

Njen odabir je mješavina crvene paprike, kumina, bibera te luka, bijelog luka i čilija u prahu.

To nije sve! Za kraj, jelo obogatite preljevom od kiselog vrhnja, naribanog sira, avokada i tortilja čipsa.

Kao prilog koristite nasjeckane svježe paprike, ukiseljeni luk ili salatu s korijanderom.

- Uvijek pazim da imam dobar prilog, a u jela jako volim dodavati razne vrste grahorica - zaključila je Drew Barrymore u prezentaciji ovog vrlo primamljivog jela.

Izvor: Faktor