SAD

Snimak nadzorne kamere snimio je baristicu iz Washingtona kako za dlaku bježi muškarcu koji ju je pokušao odvući kroz prozor tokom pokušaja otmice u ponedjeljak. Incident se dogodio oko 5 sati ujutro u ‘drive through’ dijelu kafića, rekla je policija.

U videu koji su podijelile vlasti, baristica mušteriji koja vozi SUV daje nešto što se čini kao sitniš, a on je u tom trenutku zgrabi za ruku i snažno je povuče prema sebi. Prema policiji, osumnjičenik je “pokušao odvući žrtvu kroz prozor koristeći se vezicom”.

Žena je uspjela uvući ruku natrag u prozor i zatvoriti ga, a mušterija se odvezla. Policija u Auburnu objavila je u tvitu da je uhapsila osumnjičenog nakon “ogromne pomoći zajednice”.

Policija je prije uhićenja neidentificiranog muškarca rekla da je na lijevoj podlaktici imao jasnu tetovažu na kojoj je ispisano “Chevrolet”. Kolby Crossley iz policijske uprave u Auburnu opisao je pokušaj otmice za Fox 13 kao “vrlo alarmantan”.

Crossley je rekao da je žrtva zadobila manje posjekotine na ruci. firme tvrtke u kojoj se dogodio incident rekla je za KOMO News da je kompletno osoblje potreseno onim što se dogodilo. Također je rekla da je žena koja je izbjegla otmicu tamo radila 15 godina.