Roksana Ibrahimi

Predstavnica Kosova na takmičenju za Miss Universe nije uspjela sakriti razočarenje nakon proglašenja pobjednice, a snimak reakcije nakon što je titulu odnijela Amerikanka R'Bonney Gabriel postao je hit na TikToku.

Pobjedu na 71. po redu takmičenju za Miss Universe odnijela je predstavnica Sjedinjenih Američkih Država porijeklom s Filipina R'Bonney Gabriel.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni njenom pobjedom što se moglo primijetiti odmah po proglašenju kada je izraz lica predstavnice Kosova privukao pažnju.

Na TikToku je podijeljen snimak koji pokazuje trenutak dok predstavnica SAD-a i Venecuele čekaju proglašenje, a potom i reakcije nakon zvanične odluke.

Dok je Amanda Dudamel iz Venecuele reagovala s osmijehom, kamera je zumirala Roksanu Ibrahimi s Kosova koja svoje razočarenje nije mogla sakriti.
@alexis.rsnn Who had the same reaction ? #missuniverse #missuniverse2022 ♬ son original - Alexis Rsnn

"Ko je imao istu reakciju?", piše u opisu snimka koji je postao hit na TikToku.

U komentarima su se mnogi poistovjetili s njenom reakcijom te su pisali: "reakcija cijelog svijeta", "svi smo mi Kosovo", "znala je ko će pobijediti".

Podsjetimo, 71. izdanje Miss Universe održano je u New Orleansu u Ernest N. Morial Convention centru koji je ugostio 84 takmičarki koje su predstavljale svoje zemlje. Prva pratilja bila je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez Founier iz Dominikanske Republike.