LOS ANGELES

Muškarac koji je u februaru 2021. godine pucao na šetača pasa Lady Gage i oteo njena dva ljubimca osuđen je na 21 godinu zatvora zbog "hladnokrvnog i nasilnog napada".

James Howard Jackson jedan je od trojice muškaraca koji su učestvovali u napadu, piše CNN.

Tokom incidenta pištoljem kalibra 40 pucao je u Ryana Fischera dok je on šetao francuske buldoge pop zvijezde u Los Angelesu.

Fischer je tom prilikom teško ranjen u predio prsa, a nakon pucnjave napadači su oteli dva pjevačicina ljubimca.

Jackson je na sudu kazao da ne osporava nijednu tačku optužnice za pokušaj ubistva, saopćeno je iz Ureda okružnog tužitelja Los Angelesa.

- Jackson se smatra odgovornim za počinjenje hladnokrvnog nasilnog čina, što znači pravdu za našu žrtvu. Okružno državno tužilaštvo nastoji pozvati na odgovornost svakoga ko počini nasilna djela u našoj zajednici – rečeno je iz Ureda okružnog tužitelja Los Angelesa.

Jackson je nakon administrativne greške pušten iz pritvora 6. aprila ove godine, ali je ponovo uhapšen u augustu.

Tužilaštvo je objavilo da je i sudionik u incidentu Harold White jučer kazao kako ne osporava optužbu koja ga tereti za posjedovanje oružja, zbog čega će mu kazna biti izrečena sljedeće godine.

Policija je ranije rekla da je povezanost s Lady Gagom bila slučajnost, a motiv za pljačku bila je vrijednost francuskih buldoga, pasmine koji koštaju više hiljada dolara.

Izvor: Faktor/CNN