Nakon 32 godine objavljena je fotografija koju su napravila dva mlada kuhara 4. augusta 1990. godine dok su prolazili kroz Nacionalni park Cairngorms u blizini Pertha u Velikoj Britaniji.

U jednom trenutku na nebu su uočili neobičan objekt u obliku dijamanta. Prestravljeni, mladići su se sakrili iza nekog grma kako bi promatrali tajanstvenu letjelicu.

Nedugo zatim začuli su zvuk RAF-ova mlažnjaka koji se približavao objektu. Avion kao da je promijenio kurs i kružio oko NLO-a neko vrijeme prije nego što se vratio na svoj prvobitni kurs.

Jedan od muškaraca usmjerio je fotoaparat prema nebu i napravio nekoliko fotografija. Nekoliko sekundi kasnije, objekt je odletio, nestao.



Uvjereni da su vidjeli NLO, muškarci su svoju najbolju fotografiju proslijedili lokalnim novinama, ali ona je odmah predana Ministarstvu odbrane i nikada nije objavljena, prenosi Mail Online.

Slika je ostala tajna više od 30 godina dok se nije ispostavilo da je penzioner RAF-a Craig Lindsay, koji danas ima 83 godine, prekršio protokol tako što je kopiju fotografije sakrio. Bio je presretan što je dao fotografiju kako bi ona konačno ugledala svjetlo dana.

Intrigantno, fotografija pokazuje upravo ono što su dvojica opisala, objekt u obliku dijamanta koji lebdi na nebu s vidljivim RAF-ovim mlaznim avionom koji kruži oko njega.

Što je taj objekt mogao biti u vrijeme kada nisu postojali komercijalni dronovi, međutim, i dalje ostaje misterij.

Mail Online