Stres

Konačno je stiglo i vaše vrijeme godišnjeg odmora.

Jedva ste dočekali da odmorite dušu, stavite mozak na off i uživate u toplim, ljetnim danima. To je vrijeme kad svi želimo da se sklonimo od poslovne svakodnevice i stresa te "napuniti baterije" za dalje.

Stabilizujte stres

Ipak, mnogi ljudi se svojih godišnjih odmora sjećaju po tome da su patili od jake glavobolje zbog koje nisu mogli ni normalno da funkcionišu. I da, to se događa upravo na odmoru kad biste trebali da se opustite i uživate.

Stručnjaci navode da postoje faktori koji uzrokuju upravo te glavobolje, ali i šta možete da učinite kako biste ih spriječili da vam unište slobodno vrijeme i odmor, piše B92.

Nacionalno udruženje protiv migrene savjetuje stabilizovanje stresa tako da dovoljno spavate, držite pod kontrolom svoje obaveze i provodite kvalitetno vrijeme sa partnerom i prijateljima.

Nadalje, vremenske zone mogu poremetiti nečiji prirodni ritam, a to pridonosi poremećaju sna i napadima migrene.

Važno je da budete hidrirani

Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena te se pridržavajte svoje normalne rutine odlaska na spavanje što je više moguće.

Važno je da budete hidrirani i da održavate dovoljnu količinu vode jer je i to ključno kod sprečavanja mogućih glavobolja.