Savjeti

Korisnik Reddita postavio je pitanje kuharima na koje stvari posjetitelji trebaju obraćati pažnju kako bi izbjegli loše restorane.

Korisnici Reddita velikodušno su podijelili svoja mišljenja, a neki od njih predstavili su se kao kuhari.

Njihove savjete prenosimo u nastavku pa provjerite mogu li pomoći i vama u odabiru kvalitetnih restorana, prenosi Dnevnik.hr.

"Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiseli miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!".

"Možda se čini nasumično, ali ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista".

"Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju".

"Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju – nije svježa".

"Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene".

"Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha".

"Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom"

"Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!".

"Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s ‘veličanstvenim pogledom’, hrana je bila preskupa i loša".

"Znate da ste u lošem restoranu ako vas niko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči".

"Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi".

"Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo".