PET MILIONA DOLARA

Jedna Amerikanka bi mogla dobiti isplatu od 5,2 miliona dolara nakon što je navodno dobila spolno prenosivu infekciju dok je imala seks u automobilu.

Amerikanka, identificirana u sudskim spisima kao "MO", rekla je da se zarazila humanim papiloma virusom (HPV) tijekom seksa sa svojim tadašnjim partnerom u njegovom automobilu.

Ovog tjedna Žalbeni sud u Missouriju potvrdio je presudu kojom je Amerikanki dodijeljena pozamašna nagodba - koju treba isplatiti Geico, firma kod koje je automobil bio osiguran.

Geico osporava tu odluku


Prema sudskim dokumentima, Amerikanka je rekla da je saznala da je zaražena HPV-om 2018. i tvrdila je da je njezin bivši partner znao da ima virus, ali je krio svoje stanje, ostavljajući joj "prošle i buduće medicinske troškove" i "mentalnu i fizičku bol".
 
U februaru 2021., žena iz okruga Jackson rekla je Geicu, firmi poznatoj u SAD-u po popularnoj maskoti zelenog gekona (guštera mesoždera), da namjerava tražiti odštetu od milion dolara nakon seksualne interakcije u Hyundai Genesisu njezina tadašnjeg partnera, tvrdeći da polica osiguravajućeg društva pokriva njezine ozljede.

Osiguravajuća kuća odbila je njezinu ponudu za nagodbu, pokazuju sudski dokumenti.

Amerikanka i njezin bivši partner ušli su u arbitražu. Arbitar je stao na njenu stranu.

Arbitar je utvrdio da je "u automobilu osiguranika bilo seksualne aktivnosti" koja je "izravno prouzročila ili izravno pridonijela uzroku" da se žena zarazi HPV-om, unatoč tome što je muškarac znao da je HPV pozitivan.

HPV infekcije često mogu biti asimptomatske, iako neke vrste mogu uzrokovati bradavice koje se mogu pojaviti na ruci, stopalu, genitalijama ili u ustima. Visokorizični tipovi HPV-a mogu uzrokovati abnormalni rast tkiva što može dovesti do raka.

U maju 2021. arbitar je Amerikanki dodijelio 5,2 miliona dolara odštete, koju će platiti Geico. Okružni sud okruga Jackson kasnije je potvrdio tu odluku.

Geico se žalio na presudu. No, u utorak je tročlano vijeće potvrdilo presudu nižeg suda i kazalo da osiguravajuće društvo nije obranilo svoje interese stupajući u obranu osiguranika.