!

Među oglasima za prodaju kuća zaista ima onih nesvakidašnjih.

Primjer za to je kuća i imanje u američkom Vermontu koji su se prodavali za 150.000 dolara. Oglas se proširio društvenim mrežama, a detalje o ovoj nekretnini otkrila je i korisnica TikToka.

U tom spornom oglasu navedeno je da se radi o "historijskoj kući sagrađenoj 1880. godine sa mnogo karakteristika", ali i to da ovaj dom "neobičan dodatak" u podrumu, piše britanski Mirror.

Napisano je i da je glavni dio kuće bio rezidencija tamničara, dok je drugi dio služio kao zatvor okruga Eseks, što je ukinuto 1969. godine.

"Tu su i zatvorske ćelije sa rešetkama i zatvorska kancelarija. Recite svoje mišljenje o tome šta bi ovo krilo moglo da bude", piše u oglasu uz koje su objavljene i fotografije.

Među tim fotografijama nalaze se i krajnje jezive slike zatvora koji se nalazi u podrumu kuće, a u kojem su smještene urinirane ćelije, zapuštene WC šolje... prizori koje je teško i gledati. Pitamo se kako li izgleda živjeti u jednoj ovakvoj kući.

"Na prvu loptu pomislila sam da je kuća samo malo zapuštena, ali da se može pristojno srediti. Sve dok nisam shvatila da u podrumu živi Satana. Jezivo!", prokomentarisala je korisnica TikToka.

Vjerovali ili ne, neko je kupio ovu kuću!