HEROINA U KABANICI

Zahvaljujući nadzornoj kameri možemo svjedočiti herojskom činu policajke. Policajka iz Marylanda Annette Goodyear je, zahvaljujući požrtvovnosti, ali i refleksima spasila dijete od naleta automobila.

"Ne nose svi heroji ogrtače, neki od njih nose i kabanicu", tako su mnogi mediji izvijestili o herojskom činu policajke.

Kao što snimka pokazuje, policajka je u doslovno zadnjem trenutku primijetila jureći automobil. Imala je taman toliko vremena da školarca odbaci na sigurno.

Nažalost, ona se tim potezom dovela u opasnost te ju je automobil udario. Nekoliko minuta po udarcu policajka se ipak pridigla. Odvezena je u bolnicu, gdje su utvrđene samo lakše povrede, pa je odmah i otpuštena.
 
"Krajičkom oka sam vidjela samo zamućenje", rekla je policajka Goodyear za The Washington Post.

Sudeći po snimci, vozač nije prilagodio brzinu, pa je bio prisiljen naglo pritisnuti kočnicu. Točkovi su blokirali te se auto doslovno otklizao do zebre, udarivši policajku. Na snimci se vidi da je vozačica izašla iz auta i odmah išla provjeriti kako su policajka i dijete.

Iako se radi o nesretnom događaju u kojem, srećom, niko nije ozbiljno stradao, vozačica je optužena za nekoliko saobraćajnih prekršaja, pa i nesavjesnu vožnju.