...

Majka desetero djece otkrila je kako izgleda njen dan u kojem brine o mnogobrojnoj porodici. Alicia Dougherty je video tipičnog dana objavila na TikTok računu gdje je već pogledan više od 800 hiljada puta.

Briga o ovako velikoj obitelji nije mali zadatak za mamu. Dok je pokazivala kako izgleda njezin užurbani dan, korisnici su brzo pitali zašto joj starija djeca ne mogu pomoći oko nekih poslova. Njen dan počinje buđenjem u 5 ujutro, ona smišlja obroke koje planira pripremiti za djecu i sedmicu unaprijed, a potom prelazi na pisanje popisa za kupovinu.

Zatim odlazi u trgovinu kako bi tamo stigla u 6 ujutro, kako bi mogla pripremiti obroke za tako veliku porodicu, što znači da šoping traje duže, a Alicia ne napuni jedna, već četiri kolica namirnicama za sedam dana. Njen sedmični odlazak u kupovinu obično košta nešto  oko 850 eura, a sastoji se od kupovine raznih proizvoda, od toaletnih potrepština, kućanskih potrepština, svježe hrane i smrznutih proizvoda.
 
Mama potom žuri kući kako bi za pripremila veliki doručak za desetoro djece dok oni još spavaju, a sastoji se od domaćih vafla, svježeg voća i litara javorovog sirupa. Alicia zatim razvrstava namirnice u pet hladnjaka i smočnice, i prije nego što se okrene, vrijeme je za ručak. Na rešetki industrijske veličine sprema tostirane senviče, a i dodaje štapiće mrkve i cvjetaču kao zdrav prilog. Organizirana mama vrlo brzo počinje pripremati i večeru.
 
Dan tu ne završava za Aliciu, ona tada počinje slagati odjeću za svoju 12-članu porodicu, što zauzima cijelu sobu i priprema odjeću svakog djeteta za tjedan, kao i njihove pidžame. Uz jelo s tjesteninom, mama također priprema zalogaje uz večeru koji uključuju razne salame, sir, voće, krekere i slatkiše. Alicia nakon ovoga konačno sjedne i uživa u večeri s porodicom, ali kao što možete i pretpostaviti, ova mama se vraća u kuhinju i priprema desert za svoju porodicu i na kraju Alicijin užurbani dan završava zasluženom porodičnom plesnom zabavom (?!), piše 24sata.hr.

Ali mnogi ljudi koji su pogledali video bili su zabrinuti da Alicia radi previše, jedan korisnik je komentirao:

"Molim te, natjeraj ih da sami učine nešto." "Zašto starija djeca ne pomognu?" pitao je drugi korisnik. Drugi su stali u obranu porodice, a jedan je napisao: "Radije bih vidio mamu kako se ponaša na ovaj način umjesto da se prema starijoj djeci ponaša kao da su oni roditelji." Druga osoba je rekla: "Reći da si super mama je malo reći!"

 
@doughertydozen #DayInMyLife When was your last dance party?! #DayInTheLife #DayInALife #DanceParty #FamilyTime #MorningRoutine #EveningRoutine #SundayRoutine ♬ A-Punk - Vampire Weekend