INCIDENT U KUHINJI

Svakome se barem jednom u životu dogodilo da je zamalo zapalio kuhinju tokom pripreme jela. Ista stvar dogodila se američkoj glumici Jennifer Garner (49) kada je pripremala goveđi gulaš tokom proteklih božićnih praznika.

U posljednjoj epizodi svog Instagram kulinarskog showa otkrila je da je ove godine "gotovo zapalila kuhinju" za vrijeme praznika. Objavila je šaljivi video kako priprema specijalitet po receptu kuharice Ine Garten.

- Malo sam nervozna... Zapamtite da udvostručujemo ovaj recept. Ne znam treba li nam sve ovo - kazala je o pola šoljice pića koje je potrebno za recept.

Odgovor je dobila trenutak kasnije kada se plamen na sekundu izmakao kontroli dok se dizao nekoliko centimetara u zrak.

Šokirano je pogledala kameru prije nego što se činilo da se vatra ugasila.


Jennifer je dobacila:

- Nemojte udvostručiti konjak. Možete li vjerovati da se to upravo dogodilo? Ovo je ludo.

Glumica je u nastavku rekla kako se čini da su svi u redu, a kasnije je u objasnila situaciju.

- Što se tiče tradicije - sve što činite da joj date značenje je da je čuvate. Ne znam kada sam počela praviti goveđi bourguignon za Božić, bilo je dovoljno davno da se zbog mirisa ovog dobrog gulaša osjećam sretno, ugodno i opušteno (sve dok nisam gotovo zapalila kuhinju) – kazala je glumica.

Jelo uključuje suho meso, komadiće govedine, mrkvu, luk, bijeli luk, pastu od paradajza, listove majčine dušice, smrznuti crveni luk i gljive - sve se kuha na laganoj vatri i na kraju u rerni u suhom crvenom vinu, neslanom maslacu i goveđoj supi iz konzerve.

Međutim, Jennifer je jelo prilagodila svom ukusu, pa je izbacila luk.

- Ne volim luk, a ja sam šef, stoga ga ne stavljam puno – dodala je Garner.

U seriji, koju snima njena dugogodišnja lična asistentica Maureen Grosser, često se pojavljuju gostujuće zvijezde koje se pridružuju iz vlastite kuhinje.

Opuštena priroda svakog videozapisa i pristupačna bezbrižnost same glumice čine je užitkom za gledanje.

Jennifer je nekoliko puta izjavila kako je koncept videa neplaniran i često se dogodi da se samo pita šta će kuhati djeci te snimanje samo krene.

- Mi ne razmišljamo unaprijed i ne planiramo to, to je više nasumično – objasnila je Garner.