BIVŠA MANEKENKA

Bivša manekenka i misica Hamamat Montia živjela je lagodnim životom u gradu s dvoje djece dok je suprug nije napustio kako bi zasnovao porodicu s drugom ženom.

Hamamat je ostala sama s nešto ušteđevine te je brzo shvatila da mora nešto učiniti da bi osigurala život sebi i djeci. Odlučila je potpuno napustiti lagodan život u gradu i vratiti se u svoje rodno selo u Gani, u blizini Bolgatange. Ponovo je počela živjeti sa svojom porodicom u veoma skromnim uslovima.

Povremeno je dijelila događaje iz svog života na društvenim mrežama, no sve se promijenilo kad je objavila video kako njena porodica tradicionalno proizvodi karite maslac. Video je privukao mnogo pažnje na društvenim mrežama, a Hamamat je tu uočila priliku za posao.

Pokrenula je brend Hamamat African Beauty. S ostalim članovima svoje porodice ručno proizvodi karite maslac i prodaje ga, danas već širom svijeta. Posao je toliko brzo napredovao da je čak učestvovala i na Afričkom ekonomskom forumu, piše BrightSide.

Potaknuta uspjehom brenda posvetila se društvenim mrežama te se ponovo počela baviti i modelingom, a u svom selu je otvorila čak i muzej karite maslaca.

Na Instagramu je danas prati više od milion ljudi te mnogi svakodnevno komentiraju da im je njena priča velika inspiracija.