...

Praznično raspoloženje na ulicama Andore, malene mirne države smještene u Pirenejima između Francuske i Španije poremetio je nesvakidašnji događaj, a kupce u božićnoj kupovini doveo u stanje šoka.

Naime, u mjestu Sant Julià de Lòria usred bijela dana u jedan se od uličnih izloga na užas svih velikom silinom zabio crveni Ferrari 512 TR.

Lokalni mediji javljaju kako je italijanski klasik prolazio pored trgovačkog centra velikom brzinom te je udarivši u trotoar prešao preko više traka te probio veliki izlog prodavnice. Vjeruje se da je brzina bila glavni faktor nesreće, a policijska istraga je u toku.

Možda je bila riječ o nesretnoj okolnosti poput "zamjena papučica" jer je za volanom sjedio 82-godišnji vozač u društvu 59-godišnje suvozačice, piše Jutarnji.

Na koncu su liječničku pomoć potražili 44-godišnja prodavačica i suvozačica iz Ferrarija te su zbrinute u lokalnoj bolnici s dijagnozom potresa mozga.

Bilo je i onih koji se sigurno neće dugo oporaviti od ovog incidenta, ali u psihičkom smislu. Tako jedna osoba koja je bila mušterija u radnji u trenutku incidenta kaže da su na prvu svi pomislili da je bomba udarila.

Crveni Ferrari je pretrpio velika oštećenja kojem je prednji kraj uništen.