TRAGEDIJA IZ OKTOBRA

Policija koja istražuje tragediju iz oktobra, kada je glumac na snimanju filma "Rust" usmrtio snimateljicu Halyneu Hutchins, dobila je sudski nalog za pretragu mobitela Aleca Baldwina.

Istražitelji su zatražili pristup Baldwinovom mobitelu kako bi pregledali tekstualne poruke, prepisku putem e-pošte, komunikaciju na društvenim mrežama, aktivnost pretraživača i druge informacije na uređaju.

Nalog za pretragu mobitela i prateći sudski dokumenti podneseni su u četvrtak okružnom sudu za prekršaje u Santa Feu, gradu u Novom Meksiku, gotovo dvije sedmice nakon što je tužilac koji je nadgledao istragu rekao da bi se neke osobe koje su koristile oružje na setu mogle suočiti s krivičnim prijavama za smrt snimateljice.

- Možda postoje dokazi na mobitelu. Pojedinci su ih koristili tokom i / ili nakon počinjenja zločina. Bilo je nekoliko emailova i tekstualnih poruka poslanih i primljenih u vezi s filmskom produkcijom "Rusta" tokom policijskih intervjua - navodi se u dokumentu, prenosi BBC.

Podsjećamo, Alec Baldwin nedavnom je u televizijskom intervjuu rekao da nikada nije povukao okidač i da se ne smatra krivim za smrt snimateljice.

- Osjećam da je neko odgovoran za ono što se dogodilo, no znam da to nisam ja. Ubio bih se da sam mislio da sam odgovoran i ne kažem to tek tako - rekao je Baldwin Georgeu Stephanopoulosu za ABC u svom prvom javnom komentaru nakon nesreće.

Baldwin je kazao da on kao glumac nije bio odgovoran za provjeru pištolja ni čime je napunjen.

Vlasti u Santa Feu pažnju su usmjerile na to kako su se pravi meci našli na setu.