Na noge digao i FBI

Muškarac je uhapšen nakon što je navodno pokušao da ukrade avion kako bi odletio u Područje 51 da vidi vanzemaljce.

Područje 51 ili Zona 51 (eng. Area 51) je vojna baza smještena oko 130 kilometara od Las Vegasa. Velika tajnovitost oko ove baze, čije postojanje je dugo negirala i američka vlada, dovela je do učestalih teorija od kojih je središnja ona o neidentificiranom letećem objektu (NLO) sakrivenom u bazi.

Dotični muškarac je navodno limuzinom probio sigurnosne kapije u pokušaju da ukrade mlaznjak sa međunarodnog aerodroma McCarran.

Kako se navodi, čovjek je prijetio bombom tokom incidenta i od tada je uhapšen zbog ometanja posjeda, širenja lažne supstance i prijetnje terorističkim aktima.

Prijetio je zaposlenima Atlantic Aviationa koji su se suočili s njim. Svjedoci su tvrdili da je rekao da ima mobmu i da će cijelo mjesto dići u zrak, piše Unilad.

Policajci Policijske uprave Las Vegasa pozvani su na lice mjesta. Na putu ka tom području policiji je rečeno da je automobil probio sigurnosne kapije na aerodromu.

Kada je policija stigla, navodno im je rekao da ima zalihu benzina i sačmaricu. Rekao je i da je htio ukrasti mlaznjak kako bi odletio u Zonu 51.

Pretresom je pronađen rezervoar sa kisikom i nešto za šta se mislilo da je aparat za gašenje požara sa žicama omotanim oko njega, za koji se navodi da je ličio na eksplozivnu napravu.

Incident je izazvao veliku reakciju policije, a uključio se i FBI.

Faktor/unilad.co.uk