Objavljen plan

Direktor Svjetskog programa za hranu UN-a (WFP) objavio je plan za borbu protiv gladi u svijetu težak 6.6 milijardi dolara, što je odgovor Elonu Musku, koji je tvrdio da je spreman prodati dionice Tesle i donirati taj novac ako mu netko iz UN-a objasni kako bi to funkcioniralo.

David Beasley, direktor UN-ovog programa za hranu i bivši republikanski guverner Južne Karoline, objavio je plan podjele obroka i vaučera za hranu za više od 40 milijuna ljudi u 43 zemlje. To bi spriječilo, kako kaže, katastrofu koja bi se uskoro mogla dogoditi.

U dokumentu koji je Beasley objavio WFP predlaže izdvajanje 3.5 milijardi dolara za kupnju i isporuku hrane, 2 milijarde dolara za vaučere za hranu na mjestima gdje se ona može kupiti i potrošnju 700 miliona dolara za upravljanje novim programima hrane koji su prilagođeni lokalnim uvjetima.

Dodatnih 400 miliona dolara bilo bi iskorišteno za upravljanje, administraciju i koordinaciju opskrbe hranom.

"Tražili ste jasan plan. Evo ga!. Svijet je u plamenu", napisao je Beasley. "Upozoravao sam na oluju koja se sprema zbog COVID-a, ratova, klimatskih šokova i, sada, rastućih troškova u lancu opskrbe. SADA TO VIDIMO."

"Ova kriza traži hitna rješenja, nema presedana i moguće ju je izbjeći", napisao je u twittu i označio Muska.

Elon Musk se još nije oglasio, postavlja se pitanje slijedi li prodaja dionica Tesle?

Podsjećamo, Elon Musk je objavom u oktobru na Twitteru iznenadio sve.

Tvrdi da će prodati sve dionice Tesle i riješiti glad u svijetu ako mu neko iz Svjetskog programa za hranu (WFP) Ujedinjenih naroda objasni kako se to može sa šest milijardi dolara.

Poznati milijarder Musk, odgovorio je na twitt dr. Elija Davida, vodećeg stručnjaka za umjetnu inteligenciju, koji je objavio da Muskovih 2 posto cijelog bogatstva iznosi šest milijardi dolara, dok je UN-ov Svjetski program za hranu u 2020. skupio 8.4 milijarde dolara.