SLAVNI GLUMAC

Sylvester Stallone (75) priznao je za da je tokom snimanja scene u filmu "Rocky", u kojoj se tukao s glumcem Dolphom Lundgrenom (64), mislio da će umrijeti.

Dolph je u filmu utjelovio lik Ivana Drage, a njihovo izmjenjivanje udaraca na setu otišlo je predaleko.

Naime, Stallone i Lundgren su bili suparnici u četvrtom serijalu "Rockyja" koji je prvi put prikazan 1985. godine, piše New York Post.

Glumac Stallone snimio je YouTube video u kojem se osvrnuo na dramatične sportske scene. Video je nazvao "The Making of Rocky vs. Drago by Sylvester Stallone".

- Prvo što smo snimili bio je moj i njegov ulazak i najava, a zatim je krenula tuča. Tokom snimanja borbe zaradio sam ozbiljne ozljede. Ekipa me hitno morala prevesti iz Kanade na odjel intenzivne njege u bolnici u Kaliforniji - započeo je glumac pa nastavio:

- Dakle, razbio me no, ja nisam osjećao ništa u tom trenutku, srce mi je počelo bubriti kasnije iste večeri. Krvni pritisak mi se povisio na 260 i trebao sam uskoro pričati s anđelima. Sljedeće čega se sjećam je da sam na hitnom letu na maloj visini. Bio sam na intenzivnoj okružen časnim sestrama, a odmah nakon toga morao sam nazad kako bi dovršio borbu - objasnio je Stallone.

Glumac je, kako kaže, puna četiri dana proveo na intenzivnoj prije nego što se oporavio kako bi snimio ostatak završne scene kada mu Drago zada snažan udarac u prsa, što se može vidjeti i u originalnom filmu.

Kako bi proslavili godišnjicu filma, redateljska verzija "Rockyja IV" bit će puštena u kinima samo jedan dan, upravo danas, 11. novembra.